Page 148 - GREC14N JTR_04
P. 148
“THE GASTRONOMIC CULTURE
OF SANTORINI IS INTERWEAVEN WITH
THE AUTHENTICITY OF ITS PRODUCTS”
«Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΎΤΟΤΗΤΑ
ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΎΝΎΦΑΣΜΕ-
ΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΎΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΏΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΏΝ ΤΗΣ»
VASILIS AKRIVOS
Owner & Chef of Salty Bone Restaurant
Having great experience in the demanding industry of
dining, the restless cook and owner of successful gastro
projects such as Psariston “sailed” to Santorini to present
another one savoury post. In “the most beautiful island
of the world”, as he calls Santorini, he adores the almost
magical energy and he thinks that its gastronomic identity
is based on its unique products and the excellent soil. If he
had to choose his favourite place in the island, this would be
the impressive lunar landscape of Vlychada, which hosts his
equally ambient restaurant & bar. Με μεγάλη εμπειρία στον
απαιτητικό χώρο της εστίασης, ο αεικίνητος μάγειρας και
ιδιοκτήτης επιτυχημένων γαστρονομικών projects –όπως το
Ψάριστον– «σάλπαρε» για Σαντορίνη παρουσιάζοντας ένα
ακόμα γευστικό πόστο. Στο «ωραιότερο νησί του κόσμου»,
όπως αποκαλεί τη Σαντορίνη, λατρεύει τη σχεδόν μαγική
ενέργεια, ενώ πιστεύει πως η γαστρονομική ταυτότητά της
βασίζεται στα μοναδικά προϊόντα της και στο εξαιρετικό της
έδαφος. Αν έπρεπε να διαλέξει το αγαπημένο του σημείο
στο νησί, αυτό θα ήταν το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο της
Βλυχάδας, εκεί όπου φιλοξενείται το εξίσου ατμοσφαιρικό
restaurant & bar του. saltybone.gr
148 GREC14N 2019