Page 145 - GREC14N JTR_04
P. 145

JMK       JTR


                                                              MARIA KOUSATHANA
                                                                   Owner of Rochari Hotel

                                                           Mother  of  4  and  grandmother  of  7,  tireless  kyria
                                                           Maria is together with her husband kyrios Panagiotis
                                                           the owners of Hotel Rochari, which, having more
                                                           than 40 years of history, is starring at most narrations
                                                           of those who are nostalgic of Old Mykonos. Active
                                                           and smiling, she was actively occupied with tourism
                                                           for 26 years, maintaining at the same time her house
                                                           as  a  living  “village”,  where  she  takes  care  of  her
                                                           numerous animals and produces alone everything
                                                           she  puts  on  her  table.  Following  the  traditional
                                                           techniques,  she  makes  cheese,  kopanisti,  sausages
                                                           and  louzes,  whereas  she  is  highly  valued  in  the
                                                           island for her famous Mykonian onion pie. Μητέρα
                                                           4  παιδιών  και  γιαγιά  7  εγγονιών,  η  ακούραστη
                                                           κυρία Μαρία είναι μαζί με το σύζυγό της, κύριο
                                                           Παναγιώτη,  οι  ιδιοκτήτες  του  ξενοδοχείου
                                                           Rochari, που -με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας-
                                                           πρωταγωνιστεί στις περισσότερες αφηγήσεις των
                                                           νοσταλγών της Παλιάς Μυκόνου. Δραστήρια και
                                                           χαμογελαστή, ασχολήθηκε ενεργά με τον τουρισμό
                                                           επί 26 συναπτά έτη, διατηρώντας παράλληλα το
                                                           σπίτι  της  ένα  ζωντανό  «χωριό»,  όπου  φροντίζει
                                                           τα  πολυάριθμα  ζώα  της  και  παράγει  μόνη  της
                                                           τα  αγνά  προϊόντα  που  βάζει  στο  τραπέζι  της.
                                                           Διατηρώντας τις παραδοσιακές τεχνικές ζύμωσης,
                                                           φτιάχνει τυρί, κοπανιστή, λουκάνικα και λούζες,
                                                           ενώ είναι περιζήτητη στο νησί για την περίφημη
                                                           μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτά της. rochari.com



                                                                                  Kyria Maria preserved
                                                                                 the knowledge of  nature
                                                                               her parents and grandfathers
                                                                                taught her. Η κυρία Μαρία
                                                                            διαφύλαξε  τις γνώσεις της φύσης
                                                                             που της δίδαξαν οι γονείς και οι
                                                                                       παππούδες της.
               “I SYMPATHIZE WITH YOUNGER
                  PEOPLE FOR OCCUPYING
                  LESS WITH AGRICULTURE
                AND FARMING IN OUR DAYS.
                IT NEEDS HARD LABOR, TIME,
               PATIENCE AND LOVE” «ΚΑΤΑ-
                ΛΑΒΑΙΝΏ ΤΟΎΣ ΝΕΟΤΕΡΟΎΣ
                ΠΟΎ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
                ΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΏΡ-
                ΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.
                ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΎ ΚΟΠΟ, ΧΡΟΝΟ,
                  ΎΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ»





                                                                                             145
   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150