Page 114 - GREC14N JTR_04
P. 114
Foodism | Resto-Reviews
JMK
ΑΤ NESAEA, hotel Archipelagos παρουσιάζει, με σεφ τον του Bill & Coo με ντελικάτα πιάτα, όπως το
HEALTHY Γιώργο Γραμματικόπουλο, ένα ολοκαίνουργιο απίθανο μπαρμπούνι του με broad beens και
EATING εστιατόριο, που θα εστιάσει στο ελληνικό σάλτσα πιπεριού ή ένας φοβερά νόστιμος και
φίνος αστακός με υφές από καρότο.
fine dining. Από την Κύπρο έρχεται, τώρα,
IS AT THE ο νέος executive chef του ξενοδοχείου Ken- Έπιβάλλεται να περάσετε μια βόλτα, έστω
FOREFRONT sho στον Ορνό. O Νίκος Κωνσταντίνου για ένα cocktail, από το ομορφότερο beach
AND παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Γιώργο restaurant της Μεσογείου, τον πασίγνωστο
EXCELLENT Στυλιανουδάκη και ρετουσάρει το προφίλ Scorpios, που απλώνεται πάνω από την
παραλία της Παράγκας, αν και αξίζει και με
των εστιατορίων στο ξενοδοχείο βάζοντας
QUALITY μεσογειακές πινελιές στο μενού. Από την το παραπάνω να δοκιμάσετε την υπέροχη
INGREDIENTS άλλη, ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης με τον comfort κουζίνα των Αθηναγόρα Κωστάκου
ARE THE MAIN Δημήτρη Χρονόπουλο διανύουν τη δεύτερη και Αλέξη Ζόπα. Στην ίδια παραλία
βρίσκεται άλλο ένα κοσμικό μεγαθήριο
χρονιά τους ως αχτύπητο δίδυμο με πολύ
FOCUS ΤΟ καλή χημεία στο έτερο ξενοδοχείου του με εντυπωσιακό διάκοσμο, το SantAn-
NESAEA ΒΑΖΕΊ ομίλου, στο Kensho Psarou. Προσωπικά na, και σεφ τον Άκη Αμηρά, που σερβίρει
ΣΕ ΠΡΩΤΟ βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα και την κουζίνα νοστιμότατες σπεσιαλιτέ με ευρωπαϊκές
του εστιατορίου Narcissus, του Kouros Hotel,
προσλαμβάνουσες αλλά και δημιουργική
ΠΛΑΝΟ ΤΟ με τον σεφ Δημήτρη Αϊδίνη να σερβίρει μέχρι φλέβα. Τσεκάρετε οπωσδήποτε και τo
HEALTHY και αστακό Thermidor. Ο Γκίκας Ξενάκης γοητευτικό Spilia Seaside, που εκτείνεται
EATING επιμελείται το ολοκαίνουργιο ιταλικό I Fra- αμφιθεατρικά σε επίπεδα στην Αγία Άννα
ΕΣΤΊΑΖΟΝΤΑΣ ti αποτυπώνοντας -και εν προκειμένω αλλά Καλαφάτη, για τη μοναδική ατμόσφαιρα και
την προσεγμένη θαλασσινή του κουζίνα, ενώ
και στο Lady Finger του Andronikos Ho-
ΣΕ ΠΟΊΟΤΊΚΕΣ tel- το γνώριμο μαγειρικό του στυλ. Στο I Fra- στην ίδια περιοχή έχω εκτιμήσει ιδιαίτερα
ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ti μάλιστα βρίσκεται και ο εξαιρετικός pizzaio- και το Nesaea, το οποίο βάζει σε πρώτο
lo, Νίκος Σωτηρόπουλος, οπότε εδώ, εκτός πλάνο το healthy eating εστιάζοντας σε πολύ
όλων των άλλων, δίνεται στη στρογγυλή θεά ποιοτικές πρώτες ύλες. Ο όμιλος Nice n
να καταλάβει. Έχουν και πρωινά, τα οποία Easy λάνσαρε επίσης πέρυσι στη Χώρα ένα
πιστεύω θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως ντόπιοι και πολύ ενδιαφέρον surf n’ turf εστιατόριο,
ξένοι επισκέπτες. τη Spala, κι έχω την αίσθηση ότι, φέτος,
Ο Άγγελος Μπακόπουλος ξεδιπλώνει για αν κρίνω τις πολύ καλές επιδόσεις του
δεύτερη χρονιά το μεγάλο ταλέντο του στο περασμένου καλοκαιριού, θα είναι εμφανώς
παραμυθένιο σκηνικό του εστιατορίου Mikra- πιο φορμαρισμένο κι έτοιμο. Βάλτε το στην
sia, σε ένα γαστρονομικό μενού με πολίτικες αντζέντα. Αφού είμαστε στη Χώρα, θα
αναφορές, και καταγράφει υψηλές επιδόσεις προτείνω ανεπιφύλακτα και το
από την πρώτη κιόλας χρονιά. Δοκιμάστε M-eating, με τον σεφ-ιδιοκτήτη Παναγιώτη
τον αριστουργηματικό αστακό αλά Πολίτα, Μενάρδο να αναπλάθει με καλόγουστο
με το οσκαρικό ψήσιμο που απογειώνει μια τρόπο τη μυκονιάτικη παράδοση, αλλά
τέλεια σάλτσα από την μπισκ του, και θα με και στο Catari, που βρίσκεται στην αρχή
θυμηθείτε. του Γιαλού, θα απολαύσετε νοστιμότατες
Κατά τα άλλα μπορείτε πάντα να απολαύσετε σπεσιαλιτέ της Ιταλίας, σε περίπτωση που
στο διάσημο και κορυφαίο Beefbar on θέλετε να λοξοδρομήσετε από την ελληνική
the Coast του Ricardo Giraurdi, στην κουζίνα. Έπίσης, πιστεύω ότι θα βρείτε κι
παραλία του Αγίου Ιωάννη, τον εξαιρετικά εσείς πολύ γουστόζικο το Bakalo, το οποίο
ταλαντούχο executive chef των Bill & Coo, αποδίδει με μοντέρνο τρόπο τις νοστιμιές
Ντίνο Φωτεινάκη, να παρουσιάζει μια πολύ της μπακαλοταβέρνας. Τέλος, στο δημοφιλές
υψηλού βεληνεκούς κρεατοφαγική κουζίνα, Koursaros αγαπούν ιδιαίτερα και το σούσι και
ενώ φέτος στην ομάδα των περίφημων τις φρεσκότατες μεγάλες ψαρούκλες, που θα
ξενοδοχείων προστέθηκε και ο μετρ της δείτε να παρελαύνουν στα διπλανά τραπέζια,
φιλοξενίας, Γιώργος Παπαγεωργίου, οπότε ενώ αν είστε σε ένα πιο χαλαρό mode για κάτι
το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απλό, καθησυχαστικά νόστιμο και μέχρι το
εγγυημένο. Ο Φωτεινάκης επίσης είναι ένας μεδούλι παραδοσιακά μυκονιάτικο, θα σας
μάγειρας μεγάλων δυνατοτήτων και αυτό συστήσω το Maizevelo στο Βουγλί. Δώστε
αποτυπώνεται και στο γκουρμέ εστιατόριο έμφαση στα μαγειρευτά.
114 GREC14N S/W 2018-1914 GREC14N 2019
1