Page 112 - GREC14N JTR_04
P. 112
Foodism | Resto-Reviews
JMK
serves meals as well. Finally, at the popular υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο το fine din-
Koursaros they focus on sushi and fresh fish. ing στοιχείο του βραβευμένου εστιατορίου
If you prefer simple things, relaxed atmosphere Reeza, ανεβάζοντας ταχύτητα σε επίπεδο
and tasty traditional flavours of Mykonos, I έμπνευσης και δημιουργικότητας. Έντός
recommend the Maizevelo at Vougli. Don’t miss του ξενοδοχείου δημιουργείται κι ένα νέο
the opportunity to taste casserole dishes. εστιατόριο, το Nomee, μια μοντέρνα ταβέρνα
Τώρα που το θερμόμετρο έχει πάρει οριστικά ελληνικής κουζίνας, επίσης με την επιμέλεια
την ανιούσα, το ελληνικό καλοκαίρι απλώνει του Κίκη και στόχο να κεντράρει απόλυτα INFO
διάπλατα στο τραπέζι τον γευστικό του χάρτη, στην ανάδειξη της πολύ καλής πρώτης ύλης, Blue Marlin Ibiza
με τη Μύκονο να μονοπωλεί, όπως είναι μέσα από πατροπαράδοτες σπεσιαλιτέ που θα +30 6943 119 944
φυσικό, για ακόμα μια σεζόν το ενδιαφέρον συνοψίζουν με αυθεντικό τρόπο το ελληνικό Nusret +30 6940 628 885
μας με τα κοσμοπολίτικα και συναρπαστικά καλοκαίρι. Reeza +30 22890 28930
της concept. Ο Γιώργος Βενιέρης αναλαμβάνει ρόλο execu- Nomee +30 22890 28930
Αυτήν τη φορά θα ξεκινήσω από τις νέες tive chef στο ξενοδοχείο Princess of Mykonos, La Veranda +30 22890 71349
αφίξεις στην κοσμική βασίλισσα των αλλά φέτος βάζει την ιδιοσυγκρασιακή Lotus +30 22890 22881
Krama +30 22890 38788
Κυκλάδων, που ανατροφοδοτούν την μαγειρική του στάμπα και στο βραβευμένο Kensho, Kensho Hotel
πολυσυλλεκτική εστιατορική της πίστα με εστιατόριο La Veranda, του ξενοδοχείου (Ornos and Psarou)
καινούργια και εντυπωσιακά εστιατόρια, La Residence, στον Καλαφάτη. Έκεί, opera- +30 22890 29001 / 78788
ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη γαστρονομική tion chef θα είναι ο στενός του συνεργάτης Narcissus +30 22890 25381
εικόνα του νησιού. Καθ’ όλα έτοιμος Χρήστος Γλωσσίδης και θα σερβίρεται μόνο I Frati +30 22890 26524
φαίνεται να είναι ο σπουδαίος σεφ Γιώργος ένα degustation μενού με ελληνικές πρώτες Lady Finger +30 22890 24231
Mikrasia +30 22890 27890
Στυλιανουδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη ύλες και upper class παρουσιάσεις πιάτων. Beefbar on the Coast in Mykonos
γευστική επιμέλεια όλων των εστιατορίων του Στα Ματογιάννια θα σουλατσάρει φέτος και +30 22890 77865
ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου Aegon Mykonos, ο Ηλίας Σκουλάς. Στήνει στο cocktail bar Lo- Bill & Coo Gastronomy Project
της εμβληματικής αλυσίδας Marriot, που tus μια ιντριγκαδόρικη φάση, που έχει τίτλο +30 22890 26292
ανοίγει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου εργασίας Funky Kitchen, ενώ μες στη σεζόν θα Scorpios +30 22890 29250
SantAnna +30 22890 25805
στο Καλό Λιβάδι. Έκεί ο Στυλιανουδάκης τον συναντήσετε αρκετές φορές στο μαγαζί να Spilia Seaside
θα παρουσιάσει μια γαστρονομική πρόταση κάνει τα δικά του εντός κι εκτός κουζίνας. +30 6949 449 729,
υψηλού επιπέδου, εστιασμένη στην Συνεχίζοντας την περαντζάδα στις νέες +30 22890 71205
ψαροφαγία, με επιρροές από Κρήτη και αφίξεις, να σας πω ότι Γιάννης Παρίκος από Nesaea +30 22890 72130
Κυκλάδες. Tα νέα δεν σταματούν όμως εδώ. το εξαιρετικό αθηναϊκό εστιατόριο Varoulko Spala +30 22890 25421
Κάτω από την ομπρέλα του Aegon αριβάρει Seaside αναλαμβάνει την επιμέλεια του M-eating +30 22890 78550
Catari +30 22890 78571
φέτος στη Μύκονο ένα από τα διασημότερα εστιατορίου Krama, στο ξενοδοχείο Seme- Bakalo +30 22890 78121
beach restaurant clubs της Έυρώπης, το Blue li, ντύνοντας το μενού με θαλασσινά χρώματα, Koursaros +30 22890 78140
Marlin Ibiza, το οποίο θα εκτείνεται στην ενώ στο Καλό Λιβάδι το γοητευτικό boutique Maizevelo +30 22893 00932
παραλία, όπου μέχρι πέρυσι συναντούσαμε
το Lohan. Για αυτήν την περίπτωση έχει
σχεδιάσει ένα κοσμοπολίτικο μενού με
διεθνείς προσλαμβάνουσες αλλά και ελληνικό
χρώμα, βάζοντας ενεργά και την ιδιαίτερη
πατρίδα του στο σκηνικό.
Στη Μύκονο, τώρα, αποβιβάστηκε ο
δημοφιλής Τούρκος σεφ και ‘‘butcher mas-
ter’’, Nusret, ο οποίος καρφιτσώνει στον
εστιατορικό χάρτη του νησιού ένα εστιατόριο
που φέρει το όνομά του και καταπιάνεται
με την εκλεκτή κρεοφαγία, ενσταντανέ
της οποίας έχουν γίνει κατά καιρούς
παγκόσμιο viral και στο Instagram. Πάμε
τώρα στο ξενοδοχείο Rocabella Mykonos, που
ανακαινίστηκε πλήρως, έγινε αγνώριστο, πολύ
όμορφο και κλασάτο. Η Ρόη Καλφοπούλου
συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία
της με τον πολύ ταλαντούχο head chef του
λονδρέζικου Meraki, Μιχάλη Κίκη, ο οποίος
112 GREC14N 2019