Page 112 - GREC14N JTR_04
P. 112

Foodism | Resto-Reviews
                                                                                         JMK



        serves meals as well. Finally, at the popular   υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο το fine din-
        Koursaros they focus on sushi and fresh fish.   ing στοιχείο του βραβευμένου εστιατορίου
        If you prefer simple things, relaxed atmosphere   Reeza, ανεβάζοντας ταχύτητα σε επίπεδο
        and tasty traditional flavours of Mykonos, I   έμπνευσης και δημιουργικότητας. Έντός
        recommend the Maizevelo at Vougli. Don’t miss   του ξενοδοχείου δημιουργείται κι ένα νέο
        the opportunity to taste casserole dishes.   εστιατόριο, το Nomee, μια μοντέρνα ταβέρνα
        Τώρα που το θερμόμετρο έχει πάρει οριστικά   ελληνικής κουζίνας, επίσης με την επιμέλεια
        την ανιούσα, το ελληνικό καλοκαίρι απλώνει   του Κίκη και στόχο να κεντράρει απόλυτα   INFO
        διάπλατα στο τραπέζι τον γευστικό του χάρτη,   στην ανάδειξη της πολύ καλής πρώτης ύλης,   Blue Marlin Ibiza
        με τη Μύκονο να μονοπωλεί, όπως είναι   μέσα από πατροπαράδοτες σπεσιαλιτέ που θα   +30 6943 119 944
        φυσικό, για ακόμα μια σεζόν το ενδιαφέρον   συνοψίζουν με αυθεντικό τρόπο το ελληνικό   Nusret +30 6940 628 885
        μας με τα κοσμοπολίτικα και συναρπαστικά   καλοκαίρι.               Reeza +30 22890 28930
        της concept.                      Ο Γιώργος Βενιέρης αναλαμβάνει ρόλο execu-  Nomee +30 22890 28930
        Αυτήν τη φορά θα ξεκινήσω από τις νέες   tive chef στο ξενοδοχείο Princess of Mykonos,   La Veranda +30 22890 71349
        αφίξεις στην κοσμική βασίλισσα των   αλλά φέτος βάζει την ιδιοσυγκρασιακή   Lotus +30 22890 22881
                                                                            Krama +30 22890 38788
        Κυκλάδων, που ανατροφοδοτούν την   μαγειρική του στάμπα και στο βραβευμένο   Kensho, Kensho Hotel
        πολυσυλλεκτική εστιατορική της πίστα με   εστιατόριο La Veranda, του ξενοδοχείου   (Ornos and Psarou)
        καινούργια και εντυπωσιακά εστιατόρια,   La Residence, στον Καλαφάτη. Έκεί, opera-  +30 22890 29001 / 78788
        ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη γαστρονομική   tion chef θα είναι ο στενός του συνεργάτης   Narcissus +30 22890 25381
        εικόνα του νησιού. Καθ’ όλα έτοιμος   Χρήστος Γλωσσίδης και θα σερβίρεται μόνο   I Frati +30 22890 26524
        φαίνεται να είναι ο σπουδαίος σεφ Γιώργος   ένα degustation μενού με ελληνικές πρώτες   Lady Finger +30 22890 24231
                                                                            Mikrasia +30 22890 27890
        Στυλιανουδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη   ύλες και upper class παρουσιάσεις πιάτων.   Beefbar on the Coast in Mykonos
        γευστική επιμέλεια όλων των εστιατορίων του   Στα Ματογιάννια θα σουλατσάρει φέτος και   +30 22890 77865
        ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου Aegon Mykonos,   ο Ηλίας Σκουλάς. Στήνει στο cocktail bar Lo-  Bill & Coo Gastronomy Project
        της εμβληματικής αλυσίδας Marriot, που   tus μια ιντριγκαδόρικη φάση, που έχει τίτλο   +30 22890 26292
        ανοίγει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου   εργασίας Funky Kitchen, ενώ μες στη σεζόν θα   Scorpios +30 22890 29250
                                                                            SantAnna +30 22890 25805
        στο Καλό Λιβάδι. Έκεί ο Στυλιανουδάκης   τον συναντήσετε αρκετές φορές στο μαγαζί να   Spilia Seaside
        θα παρουσιάσει μια γαστρονομική πρόταση   κάνει τα δικά του εντός κι εκτός κουζίνας.  +30 6949 449 729,
        υψηλού επιπέδου, εστιασμένη στην   Συνεχίζοντας την περαντζάδα στις νέες   +30 22890 71205
        ψαροφαγία, με επιρροές από Κρήτη και   αφίξεις, να σας πω ότι Γιάννης Παρίκος από   Nesaea +30 22890 72130
        Κυκλάδες. Tα νέα δεν σταματούν όμως εδώ.   το εξαιρετικό αθηναϊκό εστιατόριο Varoulko   Spala +30 22890 25421
        Κάτω από την ομπρέλα του Aegon αριβάρει   Seaside αναλαμβάνει την επιμέλεια του   M-eating +30 22890 78550
                                                                            Catari +30 22890 78571
        φέτος στη Μύκονο ένα από τα διασημότερα   εστιατορίου Krama, στο ξενοδοχείο Seme-  Bakalo +30 22890 78121
        beach restaurant clubs της Έυρώπης, το Blue   li, ντύνοντας το μενού με θαλασσινά χρώματα,   Koursaros +30 22890 78140
        Marlin Ibiza, το οποίο θα εκτείνεται στην   ενώ στο Καλό Λιβάδι το γοητευτικό boutique   Maizevelo +30 22893 00932
        παραλία, όπου μέχρι πέρυσι συναντούσαμε
        το Lohan. Για αυτήν την περίπτωση έχει
        σχεδιάσει ένα κοσμοπολίτικο μενού με
        διεθνείς προσλαμβάνουσες αλλά και ελληνικό
        χρώμα, βάζοντας ενεργά και την ιδιαίτερη
        πατρίδα του στο σκηνικό.
        Στη Μύκονο, τώρα, αποβιβάστηκε ο
        δημοφιλής Τούρκος σεφ και ‘‘butcher mas-
        ter’’, Nusret, ο οποίος καρφιτσώνει στον
        εστιατορικό χάρτη του νησιού ένα εστιατόριο
        που φέρει το όνομά του και καταπιάνεται
        με την εκλεκτή κρεοφαγία, ενσταντανέ
        της οποίας έχουν γίνει κατά καιρούς
        παγκόσμιο viral και στο Instagram. Πάμε
        τώρα στο ξενοδοχείο Rocabella Mykonos, που
        ανακαινίστηκε πλήρως, έγινε αγνώριστο, πολύ
        όμορφο και κλασάτο. Η Ρόη Καλφοπούλου
        συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία
        της με τον πολύ ταλαντούχο head chef του
        λονδρέζικου Meraki, Μιχάλη Κίκη, ο οποίος

        112   GREC14N   2019
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117