Page 147 - GREC14N_JTR_05
P. 147

JMK       JTR








                                                                               “I CAN’T THINK
                                                                                OF A MOST
                                                                              REPRESENTATIVE
                                                                             LOCAL DISH THAN
                                                                             THE SANTORINIAN
                                                                              TOMATO BALL”
                                                                             «Ο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
                                                                             ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΣ
                                                                               ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ
                                                                            ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ
                                                                               ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ
                                                                                ΚΟΥΖΙΝΑΣ»
























                            ADAM KODOVAS
                          Consulting Chef at Alali Restaurant

        Though the live narrative of a top chef usually starts with a romantic story from his first conduct with
        cooking art, Adam’s narrative is a little different. He found himself occupied with cooking when he
        was 12-13 years old out of need, due to special family circumstances, but he soon realized that he
        was born for this line of work. For him Santorini is a medley of culture and cooking, because of the
        universality of the island’s visitors. His favourite spot is his fish shop at Pyrgos, where he goes and
        chooses the fishes for his menu, whereas if he had to pick up a representative local dish, this would
        be the Santorinian tomato ball. Αν και η αφήγηση της ζωής ενός κορυφαίου σεφ ξεκινάει συνήθως
        με μια ρομαντική ιστορία από την πρώτη του επαφή με την τέχνη της μαγειρικής, η ιστορία του
        Άνταμ είναι λίγο διαφορετική. Καταπιάστηκε με τη μαγειρική στα 12-13 του χρόνια από ανάγκη,
        λόγω οικογενειακών συνθηκών, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι είναι γεννημένος γι’ αυτήν
        τη δουλειά. Για εκείνον, η Σαντορίνη είναι ένα συνονθύλευμα κουλτούρας και μαγειρικής λόγω
        της παγκοσμιότητας των επισκεπτών της. Αγαπημένο του σημείο είναι το ψαράδικό του στον
        Πύργο, όπου πάει και επιλέγει τα ψάρια που θα έρθουν στο εστιατόριο, ενώ αν ξεχώριζε κάποιο
        αντιπροσωπευτικό τοπικό πιάτο, αυτό θα ήταν ο Σαντορινιός ντοματοκεφτές. alalirestaurant.com
   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152